Wandeltrainingen

Op 10 november 2021 is de eerste training sportief wandelen bij onze vereniging van start gegaan.  Het bestuur heeft Marc Brandsma bereid gevonden om deze trainingen te verzorgen. 

Wat is sportief wandelen?

Sportief wandelen is in tegenstelling tot het “gewone wandelen” nog actiever, er wordt gewerkt aan de loophouding (techniek), kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen.  Er wordt  één keer per week getraind onder begeleiding van een sportief wandeltrainer die een zo afwisselend mogelijk programma zal aanbieden. Na de training is er ook ruimte voor een sociaal moment onder het genot van een kop koffie.


Voor wie is Sportief wandelen geschikt?

Iedereen kan aan sportief wandelen meedoen, het is wel de bedoeling dat je de intentie hebt om je techniek en je conditie te verbeteren.  Sportief wandelen is ook erg geschikt voor hardlopers die een blessure achter de rug hebben en langzaam weer in het ritme willen komen of die de belasting van het hardlopen op het lichaam niet meer kunnen hebben.

Waar kan ik meer informatie vinden over Sportief wandelen?

De Atletiek Unie heeft een samenwerkingsverband met de Koninklijke Nederlandse Wandelbond (KWBN) bij deze laatste wordt veel aandacht besteed aan het sportief wandelen en de trainer is daar ook door opgeleid.  Op de website van AVH kunt u meer over deze sportieve manier van bewegen vinden en over de wijze hoe AVH het sportief wandelen aanbied.

Voor meer informatie over sportief wandelen in Haaksbergen klik hier!